Novosti

Održana je Konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti

U organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti  održana je 15. konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti, 3. konferencija menadžera sigurnosti JI Europe i 3. forum o privatnoj zaštiti. Tema ovogodišnje konferencije bila je “Novi pogled na sigurnost”.

Uz ostale predavače predavanje na temu “Zaštita kritične infrastrukture” u ime Tehnozavoda Marušić održao je Dario Dumić, mag.ing.el.

Sudionici su kroz predavanje upoznati s detaljima o zaštiti kritične infrastrukture te načinima kojima se ona štiti. Zaštita kritične infrastrukture dijeli se u dva dijela: mehanička zaštita i sustavi tehničke zaštite. Mehanička zaštita pruža prvi prsten obrane poput industrijskih vrata, metalne ograde, žilet žica, protunaletne barijere, šiljci na asfaltu. Dok tehnička zaštita kritične infrastrukture ostvaruje se upotrebom infracrvenih i mikrovalnih barijera, radarskih senzora, pokretnih kamera, senzorskim ukopanim kabelima.

Zaštita kritičnih infrastruktura (KI) jedno je od ključnih područja strategije sigurnosti i prioriteta Europske unije.

Tehnozavod Marušić primjenjuje nove tehnologija na području tehničke zaštite za zaštitu kritične infrastrukture s ciljem da se svakom korisniku osigura poslovni kontinuitet i zaštita infrastrukture primjenom sigurnosnih mjera, te da se stvori elastičnost i otpornost kritične infrastrukture na potencijalne prijetnje.

Zadnje objavljeno