Novosti

Konferencija Vatrodojava i zaštita od požara- novosti

U organizaciji časopisa Zaštita i pod pokroviteljstvom i Hrvatske vatrogasne zajednice održana je konferencija Vatrodojava i zaštita od požara. Na konferenciji se skupilo više od sto stručnjaka u području vatrodojave.  Osim teme vatrodojavnih sustava te novih tehnologija za vatrodojavu, na panelu se raspravljalo o članku 44. Zakona o vatrogastvu koji se tiče povezivanja sustava za dojavu požara na vatrogasnu postrojbu.

Stručne teme koje su obrađene na konferenciji Vatrodojava i zaštita od požara odnose se na: Primjena Zakona o vatrogastvu (izazovi, obveze i novosti); Nove tehnologije za vatrodojavu i protupožarne sustave; Primjena i način korištenja vatrodojave; Integracija vatrodojave sa sustavima tehničke zaštite; Povezivanje sustava za dojavu požara; Inteligentni sustavi za vatrodojavu i detekciju požara; Stabilni sustavi za gašenje požara, Rezultati protupožarne sezone 2021. te suodnos Zakona o vatrogastvu sa Zakonom o zaštiti od požara.

Iz Tehnozavoda Marušić konferenciju su popratili voditelji projekata specijalizirani za sustave vatrodojave i zaštite od požara.

Zadnje objavljeno