HR EN
  • image
  • image
  • image
Previous Next

 "Nevidljivi" detektor požara

Što napraviti kad imate prostor koji je po svim svojim karakteristikama reprezentativan i dozvoljava samo minimalizam, Nevidljivi detektor - transparenta zakoni Vas tjeraju na ugradnju detektora požara? Rješenje je "nevidljivi" detektor požara koji se uklopi u spušteni strop i poravna s njegovim najisturenijim dijelom. Dodatno, radi se o izvrsnom rješenju i za prostore u kojima je velika izloženost prašini obzirom da radi na principu virtualne komore pa nema ulaska prašine u komoru.

iDNR kompresija za IP videonadzor

Jedan od većih problema koji se pojavljuje uz uvođenje megapikselnih sustava videonadzora je potreba za velikim prostorom za pohranu podataka i veliki zahtjevi na propusnost mreže čime se dodatno diže trošak sustava. Bosch je primjenom iDNR kompresije (Intelligent Dynamic Noise Reduction), pri čemu se konstantno analiziraju promjene u slici, uspio smanjiti potrebne brzine prijenosa za 30-50% u odnosu na VBR (Variable bit rate) bez smanjenja kvalitete slike. Ova funkcionalnost primjenjiva je na velikom rasponu Bosch kamera i snimača.

image119

Termovizijska kamera

Krajem 2012. godine smo kao prvi u Hrvatskoj ugradili termovizijsku kameru koja omogućava prepoznavanje kretanja na temelju promjene temperature. Predviđena je za nadzor velikih područja u kojima nije moguće koristiti IC reflektore ili bi oni bili beskorisni zbog drugih zapreka koji utječu na mogućnost detekcije pogledom. Posebnost koju smo pritom doživjeli odnosi se na složen način narudžbe obzirom da je ova vrsta kamera tretirana kao potencijalno oružje pa se moraju dobiti razna odobrenja prije same kupnje opreme.

Sustav kontrole prolaza za 35 odvojenih lokacija 

 

Želimo s Vama podijeliti informaciju da smo nedavno dovršili nadogradnju image118velikog sustava kontrole prolaza koji je povezao 35 poslovnica diljem Hrvatske s ukupno više od 3000 beskontaktnih ID kartica u jednu cjelinu.

960H analogni sustavi

Bosch je polovicom 2013. godine najavio novu seriju analognih kamera koje koriste 960H CCD Bosch NDN-50051-V3senzore i snimače koji mogu snimati sliku s tih kamera u punoj rezoluciji. Korištenjem 960H senzora omogućava se rezolucija 720 TVL na samom senzoru, odnosno oko 650 TVL na monitoru. Predstavljanje snimača koji mogu snimati tu rezoluciju je stvaran korak naprijed u rezoluciji analognih sustava pri čemu se i snimljena slika može promatrati u većoj rezoluciji od 650 TV linija. 

image120

Golf-country club Blato

I ove godine je u svibnju održan je PBZ Trophy Golf turnir na kojem smo bili sponzor i uspješno sudjelovali u samom natjecanju. Osim nagrada za najbolje koje su završile u rukama onih koji su to zaslužili, ugodno smo se družili i promovirali ovu zanimljivu igru našim poslovnim partnerima i prijateljima.