HR EN

KP slika za programe 2


 

Kontrola pristupa

Sustavi kontrole pristupa čine temelj sigurnosti svakog objekta te se na njih u projektiranju i dizajniranju stavlja poseban naglasak. Ovisno o veličini objekta te zahtjevima korisnika pripremamo rješenja za svaku posebnu namjenu. HID biometric reader

Većina sustava kontrole prolaza je proširiva i mrežno orijentirana te pruža integracijske mogućnosti spajanja s drugim sustavima tehničke zaštite: videonadzornim sustavima, vatrodojavnim sustavima, protuprovalnim sustavima i sustavima ozvučenja. Današnji sustavi kontrole prolaza većinom rade pomoću identifikacijskih beskontaktnih kartica uz koje je, u slučajevima potrebe za povećanom sigurnošću, moguće zahtijevati i unos posebnog koda ili nekog jedinstvenog biometrijskog elementa poput otiska prsta ili pregleda oka.

Naravno, postoji cijeli niz čitača koje je moguće koristiti ovisno o traženom stupnju zaštite, udaljenosti čitača, brzine prolaska i drugim posebnostima objekta. Ukoliko se preko čitača prepozna korisnik sustav će odraditi akciju koja je predviđena za taj scenarij – otpustit će električnu bravu, otvoriti klizna vrata, pomaknuti mehaničku barijeru ili podići rampu.

Mozak sustava čini programski paket putem kojeg se definiraju pravila po kojima sustav djeluje. Primjerice, članovima uprave možete omogućiti prolaz kroz sva vrata u svako doba dana, a prodajnim predstavnicima samo ulazak u odjel prodaje u vremenu od 7.00 do 20.00. Gostima možete dati kartice koje će im omogućiti prolaz samo do one osobe kojoj dolaze u posjetu.

Dodantna i vrlo česta funkcionalnost vezana uz sustave kontrole prolaza je evidencija radnog vremena koja se koristi za sa sustavom obračuna plaća. Ovisno o složenosti poslovanja i željama investitora za ovu namjenu mogu se koristiti posebni čitači na kojima je moguće označiti koja je svrha izlaska s posla tako da neki dijelovi ulaze u radno vrijeme (službeni izlazak), a drugi izlasci (privatno) ne ulaze u radno vrijeme.